Κι όμως υπάρχει!

1560437_10203014869363158_420784025_n

 

Μέσα στους στόχους μας και τα αιτήματά μας για τα διαφορετικά σχολεία που τόσο αξίζουν τα παιδιά μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ανθρώπους οι οποίοι αρνούνται να παραδεχτούν ή ακόμη και να φανταστούν πως ένα σχολείο όπως αυτό που ονειρευόμαστε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει! Και μάλιστα να υπάρξει στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Δημόσιο! Δίχως να πληρώνουν οι γονείς τον μισθό τους και βάλε.

 

Και πως είναι δυνατόν άλλωστε, να υπάρχει σχολείο στο οποίο οι δάσκαλοι να είναι ίσοι με τους μαθητές, να μην φωνάζουν και να βάζουν τιμωρίες και να μην έχουν πάρει το πάνω χέρι οι μαθητές?

 

Ή πως είναι δυνατόν να παίζουν και να κάνουν μαθήματα με διασκεδαστικό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να μαθαίνουν?

 

Και βέβαια πως γίνεται να βγαίνει η ύλη?

 

Και αμέσως, δεν δέχονται άλλη κουβέντα! Να σας πούμε λοιπόν ένα μυστικό? Αυτό το σχολείο υπάρχει! Δεν είναι μόνο ένα! Έχουν ξεφυτρώσει μερικά εδώ εκεί σαν χρωματιστά μανιτάρια σε ένα γκρι υγρασιασμένο δάσος. Και διάλεξαν το καλύτερο όνομα που θα μπορούσαν! Είναι τα λεγόμενα ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ και είναι το όνειρο του κάθε παιδιού, αλλά μαζί και το δικό μας!

 

img_0841

 

Μια μαμά από μας, μίλησε στο παιδί της για αυτά τα σχολεία και της είπε παρακλητικά να τον πάει σε ένα τέτοιο! Και θα τον έπαιρνε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε όλοι να μεταφερθούμε στον Φουρφουρά (από όπου ξεκίνησε το πρώτο σχολείο της φύσης και των χρωμάτων). Απλά, δεν μπορούμε! Αλλά να πείσουμε το Υπουργείο Παιδείας να ρίξει μια ματιά στην δουλειά τους και να αδειοδοτήσει/χρηματοδοτήσει σχολεία που το επιζητούν σε κάθε μέρος της Ελλάδας, να γίνει σχολείο της φύσης και των χρωμάτων? Αυτό είναι ευκολάκι 😉

 

Το τι σημαίνει Σχολείο της Φύσης και των Χρωμάτων, μπορείτε να το δείτε κι εσείς στον σύνδεσμο που σας παραθέτουμε:

http://www.schoolsofnatureandcolors.org/

 

Και περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο καλά περνάνε τα παιδιά εκεί, το τι κάνουν και το πως ακριβώς, μπορείτε να το καμαρώσετε στον επόμενο σύνδεσμο. Σας παρουσιάζουμε το σχολείο του Φουρφουρά λοιπόν! Μας αρέσει και ελπίζουμε να γεμίσουν σχολεία σαν κι αυτά σε όλη την Ελλάδα. Χρωματιστά μανιτάρια ενάντια στο γκρι!

https://fourfourasweb.wordpress.com/

 

Το δημοτικό σχολείο του Φουρφουρά, σας χαιρετά!

dsc00805

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s